Prevádzkový poriadok herne Rodinného centra Južanček

30.11.2009 11:38

Rodinné centrum Južanček ponúka pre deti a ich rodičov priestory herne, kde nájdete veľa priestoru na hru, oddychové i výchovné programy. O prevádzku herne sa starjú členovi združenia a dobrovoľníci, ktorí v centre pracujú na základe dobrovoľnosti bez nároku na odmenu. Snažme sa preto uľahčiť ich prácu, trebárs i dodržiavaním niekoľkých jednoduchých pravidiel, veď priestor centra, je i vašim miestom na hru i oddych.

 

Čl. I.

Charakteristika prevádzky

a) Rodinné centrum Južanček (ďalej len rodinné centrum) je voľným priestorom pre deti, rodičov a celé rodiny, ktoré chcú zmysluplne tráviť svoj čas.
b) Všetky priestory sú pre návštevníkov centra voľne dostupné, okrem priestorov, kde sa v tom čase uskutočňujú organizované aktivity.
c) Každý návštevník centra vstupuje do jeho priestorov na vlastné riziko a prevádzkovateľ nezodpovedá za prípadné škody alebo úrazy, ktoré návštevník v centre utrpel.
d) Užívanie priestorov rodinného centra je spoplatnené manipulačnámi polatkami. 
e) Dozor v priestoroch centra vykonávajú členovia združenia, dobrovoľníci, alebo iné osoby v zmluvnom vzťahu so združením. Dozorná služba nezodpovedá za bezpečnosť návštevníkov centra.

Čl. II.
Prevádzkový čas

a) Prevádzka rodinného centra sa uskutočňuje v pracovných dňoch od 10.00 do 12.00 a od 16.00 do 18.00 hod.

Čl. III.
Podmienky vstupu

a) Do centra môžu vstúpiť len zdravé deti. Rodič, prípadne iná zodpovedná osoba oznámi službukonajúcemu dozoru aktuálny zdravotný stav.
b) Nevstupujte do priestorov centra s chorým dieťaťom, ani s dieťaťom, u ktorého máte podozrenie na ľahko šíriteľné ochorenie.
c) Rodič, prípadne iná zodpovedná osoba dieťa zaregistruje (pre štatistické potreby centra), v prípade spoplatnených aktivít rodič, prípadne iná sprevádzajúca osoba uhradí manipulačný poplatok, ktorý vyberá dozor (aktivity organizované centrom) alebo priamo lektor, či iný vedúci  príslušnej aktivity.
d) Osoba, ktorá prevezme hotovosť a vydá o tom riadne vyplnený pokladničný doklad, prípadne odovzdanie hotovosti potvrdí rodič alebo iná zodpovedná osoba vlastnoručným podpisom do knihy evidencie návštevníkov.
e) Do centra je prísne zakázané vodiť akékoľvek zvieratá.
f) Do centra nesmú vstúpiť osoby, ktoré sú agresívne, pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok. V prípade, že sa bude takáto osoba pohybovať v priestoroch centra alebo v jeho bezprostrednej blízkosti, je potrebné upovedomiť na to príslušníkov mestskej polície.
g) Do priestorov centra je prísne zakázané nosiť ostré predmety, ktoré môžu spôsobiť úraz.


Čl. IV.
Prevádzka šatne

a) Návštevníci majú v centre povinnosť prezúvať sa.
b) Obuv a oblečenie (v zimnom období) nechávajú v šatni centra, cennejšie veci (elektroniku, šperky, peniaze, doklady) si môžu zobrať so sebou.
c) Rodinné centrum neručí za odložené veci.
d) Detské kočíky je možné uložiť v šatni centra, prípadne v iných priestoroch, ktoré určí dozorná služba, vždy tak, aby neprekážali ostatným návštevníkom alebo nespôsobili úraz.
e) Prípadný úraz, alebo náhle zhoršenie zdravotného stavu (vyžadujúce bezodkladné lekárske ošetrenie) je potrebné ihneď oznámiť štatutárovi združenia.


Čl. V.
Prevádzka herne

a) Herňa rodinného centra je určená všetkým deťom v sprievode rodičov, alebo osoby staršej ako 18 rokov.
b) Rodičia neponechávajú deti v priestoroch herne samé.
c) Ak si to vyžaduje situácia a musia sa vzdialiť z priestorov herne oznámia túto skutočnosť dozornej službe.
d) Dieťa môže v herni používať všetky hračky, ktoré sú majetkom centra, v prípade, že si dieťa prinesie vlastnú hračku je to potrebné oznámiť pri registrácii dozornej službe.
e) Rodič, prípadne iná zodpovedná osoba plne zodpovedá za dieťa.
f) V prípade, že dôjde k poškodeniu hračiek (mimo bežného opotrebovania) je rodič, prípadne iná zodpovedná osoba túto škodu nahradiť (kúpou inej rovnocennej hračky alebo zabezpečením opravy pokazeného zariadenia interiéru).
g) V prípade, že ide o poškodenie väčšieho rozsahu dozorná služba na túto skutočnosť upovedomí štatutárneho zástupcu združenia.


Čl. VI.
Prevádzka materského kútika

a) V priestoroch materského kútika a kuchynky sa nesmú zdržiavať deti bez dozoru rodičov, prípadne inej zodpovednej osoby.
b) Obsluhu mikrovlnnej rúry, alebo rýchlovarnej kanvice smie zabezpečovať len dozor, ktorý je riadne oboznámený s ich funkciami.
c) Návštevníci centra nesmú samostatne obsluhovať žiadne elektrické spotrebiče ani zariadenia.

Čl. VIII.
Sociálne zariadenia

a) Súčasťou centra sú aj sociálne zariadenia.
b) Návštevníci sú tu povinní dodržiavať čistotu a poriadok.
c) V maximálnej možnej miere sa snažia šetriť vodou a elektrickou energiou v celom priestore centra.
d) Prípadne znečistenie priestorov alebo zariadenia centra je rodič, prípadne iná zodpovedná osoba ihneď odstrániť.

Čl. IX.
Čistenie a upratovanie priestorov rodinného centra

a) O čistotu priestorov sa stará dozorná služba.
b) Trikrát týždenne umyje podlahy vo všetkých častiach centra (prípadne, že si to vyžadujú poveternostné podmienky dážď, sneh aj častejšie).
c) Vysávanie kobercov a utieranie prachu vykonajú vždy jedenkrát týždenne štatutárnym zástupcom určení členovia združenia, dobrovoľníci alebo iné zmluvné osoby.
d) Jedenkrát ročne prebehne komplexná dezinfekcia všetkých hračiek a zariadení využívaných návštevníkmi.


V Trenčíne 28.8.2009
Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.