Južančekovský lampiónový sprievod

16.12.2009 06:39

V južančekovskej dielničke sme v utorok 3. novembra vyrábali lampióny. Malých, ale i veľkých umelcov privítali v priestoroch Rodinného centra Južanček teta a Erika a ujo Ľuboš, ktorí opäť pripravili príjemnú aktivitu nielen pre deti ale i pre rodičov.

Určite sa denno-denne stretávame  s ľudovo povedané „krabicovými“ baleniami mliek, alebo džúsov. Časom sa už chtiac-nechtiac akosi pridružili k nášmu životu. Vyprázdnené tetrapakové obaly väčšinou končia v odpade a už sa nezaoberáme ich ďalším osudom. Čo tak dať im trošku iné poslanie? Keď vypijete mlieko, alebo džús obal nevyhadzujte, pretože sa z neho dá vyrobiť celkom zaujímavé dielko – napríklad taký lampión.

Stačí trošku fantázie, farieb, ozdôb, samozrejme poriadne ostré nožnice, sviečku alebo kahanček a lampión je na svete. Južančekovskí rodičia sa pod vedením tety Eriky a uja Ľuboša podujali vyrábať takéto lampióny. A veruže im to išlo pekne od ruky. O necelú hodinu bolo na svete štrnásť krásnych lampášikov, ktoré by bol naozaj hriech nevyskúšať aj priamo v uliciach nášho sídliska.

Utorkový podvečer, lepšie povedané večer sme usporiadali, taký mini lampiónový sprievod. Deti si hrdo niesli svoje do tmy žiariace výtvory a my dospelí sme s nostalgiou spomínali na svoje detstvo.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.