Tvorivé dielne v októbri

30.11.2009 07:27

Aj v októbri sa na stretnutie s vami teší teta Erika, ktorá nám prezradila, že na tento jesenný mesiac pripravuje opäť nové a zaujímavé témy. Ak radi tvoríte a hráte sa s výtvarným umením, tak potom práve pre vás je určená naša pozvánka.

Už 6. októbra sme pre vás pripravili tvorivú dielničku, kde spolu s tetou Erikou budeme vyrábať a tvoriť z typicky jesenného materiálu, ktorým sú gaštany. Z lesklých hnedastých plodov ukrytých v pichľavom kabátiku sa dajú vytvoriť zaujímavé dielka. Stačí len trošku fantázie, šikovné ruky a chuť tvoriť. Vyrobiť postavičku alebo zvieratko bude pre vás určite hračkou a svojim dielkom určite ozdobíte svoju izbičku.

Aká by to bola jeseň bez šarkanov, ktorí sa vo vetre vznášajú k oblohe. Aj v tomto roku budeme spoločne vyrábať naozajstné lietajúce farebné šarkany, ktoré potom spolu s deťmi a rodičmi z materského centra Srdiečko aj otestujeme priamo na kopci pod Juhom. Svojho južančekovského šarkana, si môžete prísť vyrobiť v utorok 13. októbra do našej tvorivej dielničky.

O jeseni sa hovorí, že je to najlepší maliar, pretože na listoch stromov dokáže vykúzliť, tie najkrajšie farby. Koruny stromov pomaly menia svoj šat zo sýto zeleného na žlto, červeno, hnedý. Opadané listy na chodníkoch ticho šuštia pod našimi nohami, ale čo tak zohnúť sa po pár z nich a vytvoriť malé dielko. Návod ako na to vám poskytne teta Erika v Južančekovej dielničke 20. októbra.

Posledná októbrová téma (27.10.) prinesie opäť zaujímavú aktivitu. Možno ste už skúšali pracovať s plastelínou. Tá je pre deti veľmi vďačným materiálom. Naučíme sa ako s plastelínou pracovať a vytvoríme si z nej pekný obrázok. Teda pripravte si šikovné ruky a poriadnu dávku fantázia a veríme, že sa vám dielko podarí.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.