Tvorili sme z gaštanov

30.11.2009 07:24

Teta Erika pripravila pre svojich malých kamarátov na začiatok októbra „gaštanové popoludnie“. Deti spolu so svojimi rodičmi vytvárali z tradičných jesenných plodov nádherné postavičky a zvieratká.

Aká by to bola jeseň bez gaštanov?! Tieto malé hnedkasté plody ukryté v zelenom pichľavom kabátiku fascinujú nejedného škôlkara, školáka, alebo úplne malého drobca, ktorý sa tmolí so svojimi rodičmi parkom. Ani by ste neverili aké úžasné kúzla sa dajú robiť s plodmi, ktoré nám na jeseň prináša príroda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša teta Erika sa tieto kúzla naučila a v utorok 6. októbra, čo-to zo svojich tajomstiev prezradila aj svojim malým kamarátom. Ako nám sama prezradila, deti táto práca veľmi bavila až sa od nej nemohli ani na chvíľu odtrhnúť.  Pod šikovnými detskými rúčkami vznikali všakovaké postavičky a zvieratká, ktoré teraz istotne zdobia nejednu detskú izbičku.

Ak ste našli aj vy chuť vyrobiť si niečo pekné, príďte medzi nás do Južančekovej dielničky. Už 13. októbra podvečer o 17.00 hod. budeme vyrábať pravé jesenné šarkany. Už teraz sa na vás tešia teta Erika a ujo Ľuboš.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.