Program Rodinného centra Južanček na február 2010

20.01.2010 21:32

Detská herňa
Dopoludnia: pondelok - streda od 10.00 – 12.00 hod.
Popoludní: pondelok - piatok od 16.00 – 18.00 hod.

Priestory herne Rodinného centra Južanček tvorí veľká miestnosť, ktorá návštevníkovi ponúka jednu veľkú detskú izbu plnú hračiek. Herňa je vybavená kobercom, kde sa deti hrajú a jednoduchým nábytkom. Návštevníci môžu herňu využívať najmä vtedy, keď neprebiehajú organizované podujatia.

Južančekova dielnička
Utorok 17.00 – 18.00 hod.
2.2.- Maska na karneval (práca s papierom)
9.2.- Smutná a veselá bábika + príprava na budúce dielne (zdobenie trička)
16.2.- Zdobíme si vlastné tričko (treba si priniesť jednofarebné tričko)
23.2.- Vyrábame náhrdelník (rôzne materiály)

Južančekova dielnička je pravidelné tvorivé stretnutie, na ktorom sa deti od najmenších zoznamujú s výtvarným umením. Od základov sa oboznamujú s farbou, tvarom, či materiálom. Práca s výtvarným materiálom je vhodným spôsobom rozvíjania psychomotorických zručností, ako aj rozvoja celej detskej osobnosti. Vždy v utorok popoludní sa na vás teší teta Erika.

Druhý slniečkový karneval Rodinného centra Južanček
Sobota 6.2.2010
od 16.00 hod. malá telocvičňa ZŠ Východná
Po minuloročnej úspešnej premiére slniečkového karnevalu Rodinného centra Južanček v týchto dňoch pripravujeme jeho druhý ročník, ktorý sa opäť ponesie v znamení očakávania príchodu jarných, slnečných dní. Druhý slniečkový karneval Rodinného centra Južanček sa uskutoční v sobotu 6. februára 2010 od 16.00 hodiny v malej telocvični v základnej škole na Východnej ulici v Trenčíne. Prosíme, aby si všetci zúčastnení priniesli prezuvky, alebo čistú športovú obuv (deti aj dospelí).

Laktačné poradenstvo
Streda 17.2.2010
10.00 – 12.00 hod.
Rodinné centrum Južanček pozýva dojčiace mamičky na laktačné poradenstvo, kde sa môžete dozvedieť viac o význame a funkcii dojčenia pre dieťa. Aktivita je vhodná aj mamičky pripravujúce sa na pôrod. Konzultácie pripravujeme v spolupráci s laktačnou poradkyňou Zuzkou Murínovou.

Poslanie - dula
Štvrtok 18.2. 2010 o 17:00 hod
prednáška Michaely Chlebanovej
V minulosti rodičku počas tehotenstva, pri, aj po pôrode sprevádzali blízke, skúsené ženy. Pocit ženskej súdržnosti a  vzájomného pochopenia dodával budúcej mamičke odvahu rodiť a starať sa s láskou o svoje deti. Svet sa mení, generácie žien už nebývajú v jednej spoločnej  domácnosti alebo komunite, kde by si skúsenosti mohli ďalej podávať. Ženy však i naďalej potrebujú niekoho, kto im poradí, ukáže cestu, otvorí náruč a dodá  odvahu i pocit bezpečia. Na túto tradíciu dnes nadväzujú duly. Rodinné centrum Južanček vám ponúka stretnutie s mamičkou, ktorá sa rozhodla ísť cestou "poslanie - dula". Srdečne vás pozývame.

Speak English
každý pondelok
10.00 - 12.00 hod.
Rodinné centrum Južanček ponúka mamičkám na materskej dovolenke možnosť precvičiť sa v angličtine aj v období, kedy sa starajú o svoje dieťatko. Rozprávať sa budeme o radostiach a starostiach, ktoré prináša výchova detí – samozrejme po anglicky.

Skrášľovacia streda
Streda 10.2., 24.2. 2010
10.00 – 12.00 hod.
Kozmetička, mamička Andrea Krajčovičová vám ochotne poradí v oblasti starostlivosti o svoj zovňajšok - líčenia, čistenia pleti, masáží, depilácie a pod. Mamičkám sa bude venovať kozmetička a deti sa môžu samostatne hrať v herni nášho centra.

Južančekovo divadielko
Pondelok 22.2.2010
17.00 hod.
Guľko Bombuľko a jeho dobrodružstvá
Budeme pokračovať v rozprávaní príbehu o Guľkovi Bombuľkovi, ktorý si našiel bývanie medzi zvieratkami na dvore, kde spoznal nových kamarátov. Tentokrát bude príbeh ešte napínavejší, lebo na Bombuľka striehne prefíkaná mačka Líza a vrabčekovi Čvirkovi pôjde o život, ale nebojte sa, pretože nakoniec všetko dobre dopadne.

Kids English
Každý piatok od 16.00 hod.
Do pozornosti našich návštevníkov dávame kurz angličtiny pre deti „Kids English“. Vyučovanie prebieha nenásilnou, hravou formou. Deti sa na jednotlivých lekciách zoznamujú s angličtinou pomocou pesničiek, básničiek, pohybových aktivít, učia sa pomenúvať predmety vo svojom okolí, farby, zvieratká alebo čísla. Do kurzu je potrebné prihlásiť sa vopred.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.