Pripravujeme kurz prvej pomoci

12.01.2010 21:28

Rodinné centrum Južanček v spolupráci so spoločnosťou RZP – Asistenčné služby, s.r.o, Trenčín pripravuje kurz prvej pomoci. Kurz je zameraný na teoretické a praktické ovládanie základných postupov pri podávaní laickej prvej pomoci.

Strašiak zvaný domáce úrazy

Až takmer polovica vážnych detských úrazov sa stáva v dome alebo v jeho okolí. Najčastejšími príčinami sú oheň a popáleniny, utopenie, udusenie, neúmyselné použitie strelných zbraní, pády a otravy. Domov je pre malé deti rizikovým miestom najmä preto, lebo tam trávia najviac času. Podľa štatistík na následky domácich úrazov zomrie priemerne 120 detí ročne. V tomto patrí Slovensku nelichotivá prvá priečka spomedzi európskych štátov. Preto je prvoradou úlohou odborníkov, ale predovšetkým rodičov zabezpečiť ich prevenciu.

Naučte sa spolu s nami poskytnúť prvú pomoc

V prípade, že dôjde k úrazu, vieme poskytnúť potrebnú prvú pomoc, alebo budeme čakať až na príchod profesionálov? Často je zdravie a život blízkych aj v našich rukách... Cieľom pripravovaného kurzu je naučiť rodičov ako správne a efektívne poskytnúť prvú pomoc. V prípade, že máte záujem absolvovať kurz prvej pomoci prihláste sa do 31. januára 2010 na adrese juzancek@szm.sk, kde uvediete svoje meno, telefonický a e-mailový kontakt.

Kurz budeme realizovať len v prípade, že sa prihlási dostatočný počet účastníkov.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.