Predvianočné tvorivé dielničky

21.12.2009 21:02

Vianoce už klopú na dvere a nefalšovaná predvianočná atmosféra neobišla ani nás v Rodinnom centre Južanček. Teta Erika pripravila pre svojich malých kamarátov medovníkové tvorivé dielne.

Deti síce nepiekli medovníčky z pravého medovníkového cesta, ale na tento účel celkom dobre poslúžila aj modelovacia hmota, ktorú bolo treba najskôr rozvaľkať na tú správnu hrúbku. Chlapci sa zhostili tejto úlohy priam excelentne a valček na cesto im vôbec nerobil žiadny problém. Z rozvaľkaného cesta už potom len formičkami vykrajovali malé, ale milé medovníčky. Síce nevoňajú medom, škoricou alebo klinčekom a už vôbec nechutia, ako tie, ktoré napečú šikovné mamičkine ruky, ale ako ozdoba poslúžia znamenite.


V druhej časti dielne, tvorili deti vianočných anjelikov. Ako základ poslúžila prázdna rolka z toaletného papiera. Aby sa premenila na vkusnú ozdobu bolo treba ju oblepiť farebným papierom, vyrobiť krídelká a tváričku a nakoniec prilepiť ligotavé vlásky a veselý vianočný anjelik je na svete.


Veríme, že tieto milé ozdôbky budú deťom skrášľovať ich izbičku nielen počas prichádzajúcich vianočných sviatkov, ale aj počas celého roka.
Prejdite do fotoalbumu >>

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.