Október v Južančeku

30.11.2009 07:31

Máme tu jeseň a s ňou aj prvé sychravé dni, kedy je s deťmi najlepšie ostať vo vnútri, v teple a v kruhu kamarátov. Rodinné centrum Južanček vám ponúka aj v októbri svoje priestory na hru, zábavu aj poučenie.

Október prináša do nášho centra niekoľko zmien v programe. S niektorými aktivitami sa dočasne lúčime, aby sme uvoľnili priestor pre nové. Od tohto mesiaca sa dočasne lúčime s podujatím Rozprávkovo, ktoré si berie na istý čas voľno, aby sa k vám po čase opäť vrátilo. Veríme, že to bude už onedlho, aby ste sa mohli opäť tešiť z pekných rozprávok.

Naopak rozbiehame dva nové projekty. Laktačná poradkyňa Zuzka Murínová v spolupráci s Rodinným centrom Južanček bude pre vás jedenkrát do mesiaca pripravovať konzultácie v oblasti dojčenia. Prvýkrát sa spolu stretnete v stredu 21. októbra podvečer medzi 17. a 18. hod. Ďalšou novinkou je aktivita pre mamičky, ktoré hovoria po anglicky, resp. sa chcú počas materskej dovolenky naučiť používať tento jazyk s názvom „Speak English“. Evka Mareková s úsmevom dopĺňa aj podtitul podujatia „Ruky a nohy máme – budeme si rozumieť !“

Na sobotu 17. októbra si nič neplánujte, pretože opäť pripravujeme v spolupráci s materským centrom Srdiečko jesennú Šarkaniádu. Aj tento rok si budete v špeciálnej tvorivej dielni môcť vyrobiť svojho lietajúceho šarkana. Dielňa sa uskutoční v utorok 13. októbra od 17.00 hod., spoločné púšťanie šarkanov sa uskutoční v sobotu (17.10.) popoludní od 16.00 hod. v parku pod Juhom.

Aj tento mesiac pripravujeme ďalšie predstavenie Južančekovho divadielka. Tentokrát sa deti môžu tešiť na divadielko o Červenej čiapočke. Predstavenie plánujeme na pondelok 26. októbra o 17.00 hodine.

Októbrový program zavŕši Mama-klub. Témou budú tentokrát domáce úrazy. Pozvanie prijal záchranár Peter Kováč z RZP, a.s. Trenčín. Mamičky dostanú základné informácie o poskytovaní prvej pomoci pri domácich úrazoch.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.