O Guľkovi Bombuľkovi

28.01.2010 11:05

Ujo Ľuboš pripravil pre svojich malých kamarátov, ktorí majú radi rozprávky nový príbeh, ktorý v sebe ukrýva peknú myšlienku o pomoci iným. Hlavnú úlohu v rozprávke z autorského pera Márie Ďuríčkovej zohralo malé klbko vlny – no, to by sa Guľko Bombuľko asi na mňa nahneval, keby mu poviem takto neosobne. Takže sa opravujem a oznamujem vám, že hlavnú úlohu v spomínanom príbehu zohral môj kamarát Guľko Bombuľko.


V pondelok 25. januára sa v priestoroch Rodinného centra Južanček opäť po mesiaci stretli malí i veľkí kamaráti rozprávkových príbehov. Na improvizovanom pódiu Južančekovho divadielka sa odohral príbeh Guľka Bombuľka, ktorý sa rozhodol utiecť z domu, lebo mu hrozilo, že sa jeho teplučká mäkučká vlnka pod rukami šikovnej starkej razom zmení na papučky pre bábiku Zuzanku. Zagúľal sa teda najskôr pod skriňu, potom sa vykotúľal na dvor medzi zvieratká.
Tu spoznal veľa nových kamarátov – sliepočky Krákorku Dorku a Pipku, kohútika Strýka Kika, vrabca Čiča, húsku Tetku Gagatku, holúbkov Bielohlávkových, psíka Uja Rexa, ale aj nepriateľskú mačku - Pani Lízu, ktorá si kúsok Bombuľkovej vlny chcela uchmatnúť aj pre seba.
Deti si pozreli prvú časť príbehu o tom, ako si Guľko Bombuľko hľadal bývanie. U sliepočiek na rebríku sa mu veľmi nepáčilo, preto si chcel radšej nájsť niečo na prízemí. Spolu s Krákorkou Dorkou a Pipkou prišli za Ujom Rexom, ktorý sa nad Bombuľkom zľutoval a prichýlil ho do svojho jednoizbového bytu. Na druhý deň sa zoznámil s ostatnými zvieratkami žijúcimi na dvore. Guľko chcel svojim novým kamarátom pomôcť a tak každému dal kúsok vlny na to, čo práve potrebovali. Pipke daroval kúsok červenej vlnky na švihadlo, holubovi Bielohlávkovi zase na previazanie balíka, Tetke Gagatke na šnúru na bielizeň a vrabcovi Čičovi zase na kúsok mäkučkej vlny do hniezda.
Na Guľka však číhala prefíkaná mačka Pani Líza, ktorá si ho chcela uchmatnúť len pre seba, aby si z jeho teplej a mäkkej vlny urobila sedačku. Ako to nakoniec dopadlo, tak to sa dozviete už nabudúce.
Budeme sa na vás tešiť.

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.