Nakoniec všetko dobre dopadlo

14.12.2009 07:16

V rozprávkach to už tak býva, víťazí dobro nad zlom a na koniec zazvoní zvonec a rozprávke býva koniec. U nás v Rodinnom centre Južanček však rozprávky nekončia – stále prichádzajú nové a nové, aby sa naši malí kamaráti mali mesiac – čo mesiac na čo tešiť.

Južančekovo divadielko prinieslo opäť novučkú bábkovú inscenáciu – tentokrát „O červenej čiapočke“. Ujovi Ľubošovi sa sem-tam zachvel hlas od trémy pred plným južančekovským hľadiskom, ale aj napriek prichádzajúcej chorobe pripravil pre deti pekné predstavenie.

Jesenné počasie prinieslo chrípku nielen ujovi Ľubošovi, ale aj Čiapočkinej babičke, ktorá bývala na druhej strane lesa. Vnučka ju šla navštíviť, no cestou stretla zlého vlka. Ten sa lichotnícky povyzvedal, kam ide a kde babička býva. Rýchlo popreskakoval pníčky, kríčky a už aj bol pri domčeku. Babička sa ani nestihla nazdať a už bola vo vlkovom bruchu. Keď Čiapočka prišla k babičke neveriacky krútila hlavou a spytovala sa prečo má babka také veľké oči a ústa... Až sa ocitla vo vlkovom bruchu. Nasýtený vlčisko po bohatej hostine sladko zaspal. Chrápanie privolalo suseda horára, ktorý nakoniec nebojácne babičku i vnučku vyslobodil z vlkovho brucha. A tak rozprávka predsa skončila dobre.

Po predstavení čakali na deti ešte malé tvorivé dielne, kde sa mohli zahrať s bábkami, alebo nakresliť, čo ich na príbehu upútalo, prípadne vyrobiť si aj vlastnú bábku, či peknú kvetinku. Deti tvorili, pracovali, kreslili, strihali a lepili a pod ich rukami vznikali malé umelecké dielka.

Už o mesiac čaká v Južančekovom divadielku na deti príbeh psíčka a mačičky, ktorí našli pohodenú bábiku.

Prejdite do fotoalbumu >>

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.