Lampióny priniesli Vianoce aj do Trenčína

27.12.2009 21:47

Materské centrum Srdiečko v Trenčíne zorganizovalo v pondelok 21. decembra lampiónový sprievod, ktorým rozsvietili tohtoročné Vianoce pod Matúšovým hradom. K sprievodu sa pridali aj deti z Rodinného centra Južanček a V. základnej školy v Trenčíne.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ak chcete zažiť skutočnú predvianočnú atmosféru zavítajte na Mierové námestie do Trenčína, kde je prichádzajúce sviatky cítiť z každého kúta. V prípade, že ste sa ocitli v historickom centre mesta v pondelok 21. decembra podvečer, určite ste nemohli prehliadnuť maličké svetielka, ktoré smerovali od materského centra Srdiečko k živému betlehemu priamo na námestí. Farebné lampióny malých žiakov a Srdiečkovských i Južančekovských „centráčikov“, boli milým pripomenutím svetielka, ktoré prišlo na zem v chudobe betlehemských jasieľ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deti si s veľkým záujmom pozreli trenčiansky živý betlehem. Nadšene obdivovali Jozefa, Máriu, malého Ježiška, anjelikov, ale i troch kráľov, ktorí z ďalekých krajín priniesli vzácne dary. No najväčší úspech mali u detí tradične zvieratká. Vidieť oslíka, capka, alebo pohladiť ovečku, bol pre deti veľký zážitok.
Deti zo Srdiečka vyrábali svoje farebné výtvory na špeciálnych tvorivých dielňach v Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne a „Južančekovia“ sa s výrobou lampiónov „pasovali“ spolu s tetou Erikou a ujom Ľubošom vo svojej Južančekovej dielničke. Aj keď Rodinné centrum Južanček svoj lampiónový sprievod zrealizovalo ešte začiatkom novembra, keď sme rozsvietili ulice nášho sídliska, veľmi radi sme svojou účasťou podporili aj toto pekné predvianočné podujatie.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.