Jesenný výlet s Južančekom

10.10.2009 07:29

V sobotu 26. septembra sme v lesoparku Brezina s našimi malými i veľkými kamarátmi hľadali stratený Južančekov poklad. Počasie sa vydarilo takmer ako z čítanky a jesenné slnečné lúče nám huncútsky odhaľovali skryté tajomstvá lesa.

Kto v sobotu doobeda dlho nevylihoval v posteli stihol prísť načas na detské ihrisko v lesoparku, odkiaľ sme sa vydali na našu cestu za hľadaním strateného pokladu. Desiatka malých bádateľov sa vydala na svoju „bojovú“ výpravu po vlastných niektorí v kočíku alebo turistickej sedačke. Na ceste za vytúženým pokladom bolo však potrebné zdolať niekoľko prekážok a splniť zopár úloh.

Hneď pri prvej úlohe sa deti spolu s rodičmi zahrali s prírodným pexesom, kde mali hľadať dvojice listov zo stromov. Pre všetkých to bola hračka ak tak sa po stopách neznámeho únoscu pokladu vydali k ďalšej úlohe. Tá bola veľmi jednoduchá: do pripraveného košíka mali deti pozbierať farebné kvietky roztrúsené po lúke. O niečo ďalej mohlo deti vyskúšať skákanie vo vreci. Veľmi príjemne svojich rodičov prekvapili najmä menšie deti, ktoré sa so šikovnosťou popasovali s pripravenou úlohou. Nasledovalo triafanie do terča, ktoré šlo deťom priam od ruky. Chvíľu na to malí stopári stratili stopu a tak sa museli vrátiť a hľadať znovu. S malou pomocou dospelákov sa to však podarilo. Onedlho sme sa prepracovali k ďalšej úlohe. Preniesť vajíčko po slalomovej dráhe vyzerá dosť jednoducho, ale skutočnosť bola úplné iná. Neviem, neviem akoby to vyzeralo keby mali deti na lyžici naozajstné vajíčko... to by bolo praženice...hmm. Ale nie – deti sa naozaj snažili, čo predviedli aj pri plnení ďalšej úlohy. Vyskúšali si trpezlivosť rybára sediaceho na brehu rieky. Nachytať zopár rybiek nie je vôbec jednoduché, ale malí rybári to zvládli úplne perfektne. No a na záver bolo potrebné odhaliť posledné stopy tie nás doviedli k pokladu ukrytému pod velikánskym smrekom. Najviac radosti mali deti keď zistili, že vo vnútri tajomnej škatuľky sa nachádzajú sladkosti od výmyslu sveta.

Každý správny výlet sa nemôže zaobísť bez opekačky a tak o chvíľu sa už Brezinou niesla omamná vôňa pečených špekáčikov, či slaninky. Po dobrom obede nasledovalo delenie pokladu, samozrejme rovným dielom. Vydarený jesenný výlet budú deťom pripomínať aj farebné pamätné listy.

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.