Druhý slniečkový karneval Rodinného centra Južanček

09.02.2010 19:55

Farebné masky, dobrá hudba a skvelá nálada, tak to sú tri spoločné menovatele Druhého slniečkového karnevalu Rodinného centra Južanček, ktorý sa uskutočnil v priestoroch telocvične v základnej škole na Východnej ulici v Trenčíne v sobotu 6. februára.



Po minuloročnej premiére Prvého slniečkového karnevalu Rodinného centra Južanček čakalo organizátorov milé prekvapenie. Do priestorov školskej telocvične prišlo v sobotu popoludní viac ako šesťdesiat detí, spolu so svojimi rodičmi, či starými rodičmi. Pre mnohých to bol vôbec prvý karneval a teda rodičia boli veľmi zvedaví, ako farebná maska pristane ich ratolesti. Ako každý správny ples, tak aj južančekovský slniečkový karneval mal svoje slávnostné tanečné otvorenie. Za mohutného potlesku sa oň postarali deti z trenčianskej tanečnej skupiny „Tancujúce tigríky“ pod vedením lektorky Petry Pevnej. Ako nám prezradila, nechala sa tak trochu inšpirovať blížiacim sa sviatkom svätého Valentína.

Chlapci vo „frajerských“ kožených bundách, dievčatá v elegantných ružových šatách zožali po vystúpení veľký potlesk publika.
Na najmenších návštevníkov čakal aj tento rok bohatý program plný dobrej nálady, veselých detských pesničiek a súťaží. Na úvod sa niektoré z odvážnych detí predstavili do mikrofónu, aby ich nebodaj ostatní návštevníci karnevalu neprehliadli.
Nasledoval kvetinkový tanec, ktorým sa deti dostali do tej správnej karnevalovej atmosféry. Tak sa vo veľkom kole točili šašovia, kovboji, lienky a mnohé ďalšie masky.

Tanečné kolá striedali súťaže pre deti. Tie sa na malú chvíľu zmenili na rozprávkového Janka Hraška a vyskúšali si aké ťažké môže byť preniesť na lyžici malý hrášok, alebo prekotúľať neposednú gymnastickú loptu po vytýčenej trase. Svoju obratnosť, rýchlosť a šikovnosť si vyskúšali aj pri zbieraní slniečok, pravda za výdatnej pomoci oteckov, ktorí sa na pár okamihov zmenili na cválajúce tátoše. Na záver sa z detí stali ešte krotitelia medveďov, keď mali za úlohu papierovými guľami nakŕmiť neposedného maca.
Za statočnosť a šikovnosť pri plnení súťažných úloh si deti odniesli malú spomienku v podobe orieškového medvedíka so slniečkom.
Vyvrcholením sobotného popoludnia bolo žrebovanie tomboly. Organizátori rozdali spolu viac ako dve desiatky pekných cien, ktoré zaiste potešili malých i veľkých návštevníkov karnevalu.

Veríme, že ste sa na Druhom slniečkovom karnevale Rodinného centra Južanček dobre bavili, a že o rok sa opäť stretneme !

Prejsť do fotogalérie>>>
 

Späť

Vyhľadávanie

© 2009 Všetky práva vyhradené.